Serotonin Nedir Ne İşe Yarar?
Serotonin, beyinde ve vücudun çeşitli yerlerinde bulunan bir nörotransmitterdir. Genellikle “mutluluk hormonu” olarak adlandırılır çünkü ruh halini, duygusal iyilik hali …
Psikolog ve Psikiyatristlerin dilinden merak edilenlere yer verdik. Bir çok uzman psikolog tarafından yazılan psikoloji makaleleri. Gündelik yaşama dair. Paylaşımlar bilgi amaçlıdır. Profesyonel destek almanız son derece önemlidir.
Serotonin, beyinde ve vücudun çeşitli yerlerinde bulunan bir nörotransmitterdir. Genellikle “mutluluk hormonu” olarak adlandırılır çünkü ruh halini, duygusal iyilik hali …
Aile dizilimi, psikoterapide kullanılan alternatif bir yöntemdir ve Alman terapist Bert Hellinger tarafından geliştirilmiştir. Bu yöntem, bireyin ailesi ve ataları …
Gök gürültüsü korkusu, ya da bilimsel adıyla astrafobi, insanlar arasında oldukça yaygın bir fobidir. Bu korku, genellikle gök gürültüsünün yarattığı …
Kıskançlık, bir kişinin sahip olduğunu düşündüğü bir ilişki, başarı ya da sahip olunan bir nesne üzerinde başkalarının da hak iddia …
Sarılmak, insanların duygusal ve fiziksel sağlığı üzerinde olumlu etkiler yaratır. İnsan teması, özellikle sarılma eylemi, oksitosin hormonunun salınımını tetikler. Bu …
Yükseklik korkusu, bilimsel adıyla akrofobi, bireyin yüksek yerlerde bulunduğunda aşırı derecede kaygı, korku veya rahatsızlık hissetmesi durumudur. Bu korku, genellikle …
Stres nasıl geçer, stresle başa çıkmak için etkili yöntemler geliştirmek, modern yaşamın getirdiği zorluklarla mücadelede önemli bir adımdır. İlk olarak, …
Kişilik bozuklukları, kişinin düşünce, duygu ve davranışlarında sürekli ve uzun süreli anormalliklerle karakterize edilen ruhsal sağlık sorunlarıdır. Bu bozuklukların belirtileri …
Bağışıklık güçlendirici, vücudu hastalıklara karşı koruyan karmaşık bir ağdan oluşur ve doğru beslenme bu sistemin güçlü kalmasında önemli bir rol …
Cinsel isteksizlik, bireyin cinsel ilişkiye karşı ilgi veya arzu duymaması durumudur ve birçok farklı faktörden kaynaklanabilir. Fiziksel nedenler arasında hormonal …
Sertleşme bozukluğu (erektil disfonksiyon), bir erkeğin tutarlı bir şekilde bir ereksiyon elde edememesi veya sürdürememesi durumudur ve pek çok faktörden …
Tükenmişlik Sendromu, yoğun iş stresi ve sürekli baskı altında çalışma koşullarının bir sonucu olarak ortaya çıkan bir tür işle ilişkili …
Kreatinin, kas dokularında metabolik süreçler sonucunda oluşan ve böbrekler tarafından süzülerek idrar yoluyla vücuttan atılan bir atık üründür. Normal kreatinin …
Öğrenilmiş çaresizlik, bireylerin kontrolsüz ve kaçınılmaz olarak algıladıkları olumsuz olaylar karşısında pasif ve çözümsüz bir tutum geliştirmelerini ifade eder. Bu …
Özgüven eksikliği, birçok faktörün birleşimiyle ortaya çıkabilen bir durumdur. Çocukluk ve ergenlik dönemlerinde yaşanan olumsuz deneyimler, aile içi ilişkiler, akran …